Fii Berry atent cu diabetul

de Matt Weik

Potrivit CDC, 9,3% din toți americanii din Statele Unite au diabet. Este vorba de aproximativ 29 de milioane de oameni cu boala. Puțin peste 1 milion de americani sunt diagnosticați în fiecare an, cu un uimitor 86 de milioane de americani având prediabeți. Dieta și exercițiile fizice joacă un rol important în probabilitatea ca cineva să devină diabetic în timpul vieții. Acum, oamenii de știință sapă mai adânc în aspectul nutriției bolii și găsesc fructe de pădure ar putea juca un rol semnificativ.

Oamenii de știință de la Universitatea Zhejiang din China au scos date de la aproximativ 400.000 de oameni și au descoperit că cei care consumau fructe de pădure (care constau din antocianine) frecvent în dieta lor, și -au minimizat riscul de diabet de tip 2 cu 18%. S -a constatat, de asemenea, că există o reducere de 15% a riscului cu utilizarea antocianinei dietetice. Ei au menționat că antocianinele găsite în fructe de pădure au proprietăți antioxidante puternice și pot fi motivul pentru care ajută la minimizarea riscului de diabet atunci când sunt consumate în mod regulat. Oamenii de știință au dezvăluit, de asemenea, că antocianinele ajută la inflamație, precum și la îmbunătățirea sensibilității la insulină. Cu disponibilitatea fructelor de pădure pe tot parcursul anului în SUA, cercetătorii văd rapid beneficiile pentru sănătate ale celor care au o cantitate sănătoasă de fructe de pădure deja în dieta lor.

Un cercetător a spus: „Diabetul de tip 2 și problemele asociate sale provoacă sarcini medicale și socioeconomice severe. Rezultatele din actuala meta-analiză furnizează suficiente dovezi că aporturile dietetice de antocianine și fructe de pădure sunt asociate cu un risc mai mic de diabet de tip 2. ” Ei au menționat că acest studiu a fost primul care „evaluează asocierea consumului dietetic de antocianine și fructe de pădure cu risc de diabet de tip 2.”

Boabele proaspete nu sunt singura modalitate de a lua antocianine. Companiile suplimentare lansează acum extracte concentrate care pot fi achiziționate pe tejghea în formă de pastile. Căutarea online vă va oferi o mulțime de opțiuni și mărci diferite din care să alegeți. Unele dintre mărcile care poartă în prezent produse constând din antocianine sunt mândria Puritanului, Swanson și Extensia vieții. Cercetătorii au ajuns la concluzia că „pentru fiecare 7,5 mg/zi de creștere a antocianinei alimentare sau de 17 g/zi în aportul de fructe de pădure, riscul de diabet de tip 2 a scăzut cu 5%.”

Sursă:
European Journal of Scientific Nutrition, publicat online înainte de tipărire, DOI: 10.1038/ejcn.2016.142, „Asociații de aporturi alimentare de antocianine și fructe de pădure cu risc de diabet zaharat de tip 2: o revizuire sistematică și meta-analiză a studiilor de cohortă prospective” Autori: X. Guo și colab.